Als je bij aanschaf van een vis je enkel door een winkelier laat informeren dan ga nog heeeeel veel vaker slechte ervaringen krijgen.
Heel veel winkeliers zijn lang niet zo begaan met het welzijn van jouw bak of de vissen die ze verkopen als je zou hopen. Ze willen gewoon geld in het laadje.
Daarnaast ben jij in de eerste plaats verantwoordelijk voor de dieren die je houdt/wilt houden. Dus zeggen dat je slecht advies kreeg scheld je niet kwijt van jezelf goed te informeren.
Deze vis is niet in een paar dagen zo mager geworden en had je het beste in de winkel gelaten (buiten het feit dat het een soort is die ongeschikt is voor je bak).
Hoe herken je een (te) magere vis. Als er "geen filet op de rug zit". Je ziet de ruggengraat zitten. Een vis hoort een vlakke zijkant te hebben en bolle rug, bij deze vis zie je een rand daar waar de ruggengraat loopt. De rug/zij hoort bol te zijn, niet ingevallen.
Een andere indicatie is het zichtbaar zijn van de bovenrand van de schedel.
Aan de buik zie je voornamelijk of een vis pas gegeten heeft of niet.
Dat is geen goede indicatie voor de algehele conditie van de vis.
De meeste vissen in de winkel zullen enigszins mager zijn. Echter er is een verschil tussen, een beetje vermagerd en graat met vel.
Jouw desjardinii ligt erg dicht tegen de graat met vel categorie aan. Die vissen moet je gewoon niet kopen. En een goede winkel zou die ook niet aan je verkopen.
Hieronder een paar voorbeelden aan de hand van een andere soort welke heeeel erg vaak te mager aangeboden worden.
Heel erg mager/graat over vel:
Mager, schedelrand zichtbaar:
Mager, holle zij/rug:
Gezonde dikke vis, mooie bolle rug, geen contouren van botten zichtbaar: