Beste mensen,
Ik vraag me al geruime tijd af wat de consequenties zijn van een afwijkend zoutgehalte. Rare vraag misschien, maar we streven met z’n allen naar een zoutgehalte van 35 ppm. Waarom eigenlijk? De Middelandse zee staat inmiddels op sommige plekken op 40 ppm, terwijl als je het water test van je speciaalzaak (water in zakje waar je pas gekochte vis in zit) komt vaak niet boven de 30 ppm! Van horen-zeggen begreep ik dat de handel het water op 30ppm werkt omdat de vissen dan minder gevoelig zouden zijn voor ziektes. Ik betwijfel of dat zo is. Ben eerder geneigd aan te nemen dat het stress-level eerder hoger is, dus gevoeliger voor ziektes. En is het niet zo dat hoe zouter het water, hoe minder kans op schimmels?
Wie kan mij wijzer maken??
Ik vraag me al geruime tijd af wat de consequenties zijn van een afwijkend zoutgehalte. Rare vraag misschien, maar we streven met z’n allen naar een zoutgehalte van 35 ppm. Waarom eigenlijk? De Middelandse zee staat inmiddels op sommige plekken op 40 ppm, terwijl als je het water test van je speciaalzaak (water in zakje waar je pas gekochte vis in zit) komt vaak niet boven de 30 ppm! Van horen-zeggen begreep ik dat de handel het water op 30ppm werkt omdat de vissen dan minder gevoelig zouden zijn voor ziektes. Ik betwijfel of dat zo is. Ben eerder geneigd aan te nemen dat het stress-level eerder hoger is, dus gevoeliger voor ziektes. En is het niet zo dat hoe zouter het water, hoe minder kans op schimmels?
Wie kan mij wijzer maken??