sorry maar ik kon het niet meer laten:
Belangrijk op voorhand: ik wil deze methode niet afbreken of afkeuren maar wil gewoon even de duitse manier van werken doorbreken.
Ivm. de uitgevoerde analyses:
Wat uit de video van jawsee (bedankt hiervoor was mooi samengesteld en zo kon ik meer zien) blijkt en uit de reeds getoonde analyse grafieken. Gaat dit (voor de techneuten) over een ionchromatograaf type Metrohm dit zijn toestelen die goed anionen kunnen meten en daarvoor ontworpen zijn. kationanalyse is het niet voor gemaakt maar kan met aanhalingstekens! kationen moeten met technieken zoals icp - flame of furnace - AAS of sinds kort van agilent microwave plasma aes (MP-AES) gemeten worden dan kunnen ook andere elementen gemeten worden.
je merkt aan de analyse raporten dat de pieken van calcium en magnesium niet gausiaans zijn maar er last is van tailling (driehoeken).
Alsook de metingen met 2 cijfers na de komma is bullshit.
Wat ik hierbij wil zeggen:
de metingen die hier gemeten worden zijn beter dan met u druppel testjes maar geloof mij de waarden zijn niet exact.
Ik heb ook vragen gezien naar andere elementen of deze ook gemeten konden worden. De reden is niet omdat ze niet belangrijk zijn maar omdat ze voor 22€ per meting u geen juiste waarden kunnen leveren. Trouwens het is onmogelijk met 2 injecties (een voor de kationen en 1 voor de anionen) alle elementen te geven, dit door het simpele reden dat in zeewater de concentraties van de verschillende elementen te ver uiteenzitten en dit zeker voor een conductiviteits detector die een ionchromatograaf van bij hun heeft.
het volgende punt dit ik wil maken is :
de 3 top secret solutions
ik heeft het u op een blaadje: dit zijn de gewone ballings oplossingen.
dit wegens de volgende reden:
Voor magnesium :
volgende magnesium zouten kunnen gekocht worden:
dit zijn de magnesium chloriden, sulfaten, acetaten, gluconaten, lactaten, citraten, maleaten, succinaten, adipaten en de rest komt niet in aanmerking (wegens geen proanalyse of te duur en of niet voldoende oplosbaar).
voor Calcium is dit net het zelfde, buiten sulfaten en citraten (zijn niet voldoende oplosbaar)
voor je KH te verhogen zijn natrium- en kalium- carbonaat en/of -waterstofcarbonaat voor handen (zelf zeggen ze hun Kalium zo laag mogelijk te houden dus ...) andere mogelijkheden zijn: kalkwater of met hydroxiden die u CO2 gaan binden. andere optie is met de boven vermelde zouten als acetaten gluconaten lactaten citraten, dit zijn organische producten (afkomstig van de zuren citraten: citroenzuur, acetaten azijnzuur, maleaten appelzuur,....) deze worden door bacteriën afgebroken daardoor onstaat er water en co2 in het geval dat het in aerobe toestand wordt verwerkt of in anaerobe => net als de ethanol of wodka methode in hydoxide die dan op zich terug met CO2 kunnen binden en u KH dus kan verhogen.
Om dit dus samen te vatten voor de prijs dat ze hun potjes 1-2-3 verkopen is het niet mogelijk om met organische zouten te werken, dit kan je zelf controleren :
indien je een KH bepaalt dan doe je een titratie met in de meeste gevallen H2SO4 of HCL en een indicator zoals bromochresol groen methylrood of een een combinatie van de 2 tot kleuromslag. daardoor meet je ook acetaten en citraten en gluconaten mee.
Dus indien je een standaard oplossing (zeewater of gewoon water) en je meet vooraf u KH en je voegt er de oplossing met Magnesium en / of Calcium aan toe dan moet dit sterk toenemen indien er wel degelijk organische zuren inzitten. Is dit niet het geval dan worden deze niet gebruikt.
Indien ze zeggen dat alle sporeelementen er inzitten.
wel: in alle grondstoffen die je toevoegd zitten er "restmetalen in" een grondstof dat enkel en allen bv CaCL2 bevat kan niet. De zuiverste grondstoffen die je kan krijgen bevatten nog onzuiverheden de enigste reden waarom dat de prijs telkens hoger gaat is omdat bij proanalyse grondstof er een certificaat bij geleverd wordt, hiervoor zijn er veel technieken nodig die veel geld kosten (analyse technieken) dit gaat de prijs van u grondstof gaan bepalen. De zuiverste kwaliteit is de pharma van grondstoffen al de rest is marketing en analyse - verpakking die de prijs doen stijgen.
Net het zelfde kan ik u zeggen over de "aminozuren" in totaal zijn er 20 die in eiwitten voorkomen hiervan zijn er nog de meeste zelfs niet oplosbaar in water en laat staan dat er nog zouten bijzitten.
Mijn samenvatting:
is een gewone balling methode of een methode zoals jullie nederlandse DSR Dutch synthetic toestand, maar dan duidelijk en geen duitse (ik zeg niet wat er inzit maar maak wel een grote marketing).
Nogmaals ik keur de methode niet af en zeg niet dat hij niet kan werken. Maar wil gewoon aantonen wat het is.