Wat is er Nieuw?
Zeewaterforum.info

U bezoekt ons forum als gast, wij zouden het leuk vinden als u zich registreert en aktief mee discussieert in de verschillende topics.

Zeewater starter.

Johan Boot

New member
Na jaren zoetwater toch de overstap naar zoutwater gemaakt.
bak van 1.5m ongeveer 400 liter in circulatie inclusief sump.
Ati sunpower 8 lampen.
Eiwit afschuimer.
Opvoerpomp.
Gyre rondpomp pomp.
 
OP
J

Johan Boot

New member
Iemand in omgeving IJmuiden die zelf fytoplankton kweekt en mij kan helpen aan een startcultuur?
 

Tanne

Tanne
Welkom!

Goed dat je je hier hebt aangemeld. Het is interessant hier op dit forum de ervaringen van anderen te lezen. Ik denk ook dat je veel aan mijn boeken zult hebben. In het eerste deel staat de basis helder uitgelegd, in het tweede deel de verdere stappen. De betere aquariumzaak heeft ze op voorraad, maar dit is ook een optie: https://www.bol.com/nl/c/tanne-hoff/9953774/.

Je start-setup klinkt goed! Wat ben je van plan met het fytoplankton? Behalve voor zeer specialistische doelen heb je dat in principe niet nodig.

Ter inspiratie een filmpje van mijn bak:
 
OP
J

Johan Boot

New member
Hallo Tanne ik heb beide boeken al in mijn bezit, het fytoplankton voeg ik toe aan mijn aquarium. En ik probeer copopoden en artemia te kweken.
 
OP
J

Johan Boot

New member
Mooi hoor zo'n hoge bak, en de bezetting ziet er ook mooi uit. Zal bij mij nog wel even duren voor ik zo iets kan laten zien.
 

Tanne

Tanne
Kweken van copepoden en Artemia en ze verrijken met goede fyto is zeker een goed idee als je dieren hebt die dit nodig hebben. Veel kleine visjes zijn er erg blij mee :)
 
Bovenaan