Wat is er Nieuw?
Zeewaterforum.info

U bezoekt ons forum als gast, wij zouden het leuk vinden als u zich registreert en aktief mee discussieert in de verschillende topics.

Nieuw lid / tevens starter in zoutaquarium

Dennisz1991

ZeewaterForum lid
Goedenavond allemaal ik ben Dennis 27 jaar en ga voor het eerst een zout aquarium beginnen ! Altijd al een willen hebben en nu gaat het werkelijkheid worden ! Ik heb een juwel rio 125 overkunnen nemen met ingedraait water levend steen en koralen dus ben benieuwd hoe het gaat lopen . Zondag 11 novenber de bak en alles ophalen en maar is kijken hoe het gaat lopen ! Tips en tricks zijn van harten welkom ! Greetsz DennisScreenshot_20181026-014746.png
 

Tanne

Tanne
Welkom!

Leuk dat je met zoutwater gaat beginnen en goed dat je je hier hebt aangemeld. Het is interessant hier op dit forum de ervaringen van anderen te lezen. Ik denk ook dat je veel aan m'n boekje zult hebben. De betere aquariumzaak heeft het op voorraad, maar dit is ook een optie: https://www.donner.nl/praktische-ha...ng-probleemoplossing/tanne-hoff/9789082101133

Heel veel succes alvast met het verhuizen, het verhuizen van een draaiend aquarium is best een klus. Eerste tip: zorg ervoor dat je tevoren al een voorraad vers water thuis hebt staan. Dan hoef je niet het laatste beetje modderig water dat overblijft in de bak mee te nemen.

Ik ben benieuwd wat je er van gaat maken!

Ter inspiratie een filmpje van mijn bak:
 
OP
Dennisz1991

Dennisz1991

ZeewaterForum lid
Dankjewel Tanne ik ben benieuwd het is compleet nieuw voor me dus tips zijn altijd welkom ! Greetz Dennis
 
OP
Dennisz1991

Dennisz1991

ZeewaterForum lid
Dit zijn na 1 dag mijn water waardes : Zoutgehalte is perfect ! 12 KH , Calcium 475Ca , mg 1475 , No3 4+ mgl , po4 0.03 / 0.06 ! Tips en commentaar wat jullie van de waardes vinden krijg ik graag !
 

Macphisto

ZeewaterForum gebruiker
Dat zijn mooie waarden na 24u KH/Ca/Mg wat aan de hoge kant maar alles is op zich binnen de tolerantie, en zakt vanzelf nog wel wat door verbruik. Wat voor zout heb je gebruikt? Wat is het zoutgehalte in ‰? perfect staat niet op de refractometer toch.. :) mogelijk is het toch een tikje (te) hoog en verklaart dat je waterwaarden.
 
OP
Dennisz1991

Dennisz1991

ZeewaterForum lid
Ik heb de bak compleet met water over kunnen nemen dat verklaart ook een hoop denk ik . Wel vervolgens een rit terug moeten maken van 1u en 45min , betreft het zoutgehalte gebruik ik nu momenteel een dobbber ik zal zo een foto posten .
 
OP
Dennisz1991

Dennisz1991

ZeewaterForum lid
Zoals gezegd hier de foto . Hij staat al die tijd in het midden van dat groen dus ga ik er van uit dat die goed is , of heb ik het mis ?
 

Bijlagen

Macphisto

ZeewaterForum gebruiker
Dat is voor nu prima. In de toekomst is het beter om een refractometer te kopen, dan meet je het zoutgehalte nauwkeuriger.
 
OP
Dennisz1991

Dennisz1991

ZeewaterForum lid
Even een kleine update met wat foto's hoe de bak er nu bij staat ! Hij draait nu inmidels 3 dagen en het lijkt erop dat het allemaal steeds beter word . Graag zie ik reacties wat jullie er van vinden tips zijn ook altijd welkom !
 

Bijlagen

Tanne

Tanne
Een leuk begin. Ik zou de verwarming in het filter plaatsen. Mooier en je loopt niet het risico dat een dier zich brandt.
 

Jackk

ZeewaterForum lid
Goedenavond allemaal ik ben Dennis 27 jaar en ga voor het eerst een zout aquarium beginnen ! Altijd al een willen hebben en nu gaat het werkelijkheid worden ! Ik heb een juwel rio 125 overkunnen nemen met ingedraait water levend steen en koralen dus ben benieuwd hoe het gaat lopen . Zondag 11 novenber de bak en alles ophalen en maar is kijken hoe het gaat lopen ! Tips en tricks zijn van harten welkom ! Greetsz DennisBekijk bijlage 497407
Welkom in de wereld van de zeeaquarianen. Even een punt tot nadenken. Wat vind jij van de goudvissenkom? Ik hoop dat je dit zoals zoveel echte liefhebbers en dus geen hebbers, verafschuwt. Maak niet de fout om in een klein zeeaquarium van 135 cm 35 vissen te proppen en dan ook nog vissen zoals dokters en keizers die ruimte nodig hebben Dit filmpje van Tanne laat al zien hoe weinig ruimte die grote vissen hebben. Deze vissen horen niet in een bakje van 135 cm te worden gehouden. Wees geen hebber maar een liefhebber met respect voor de natuur en dus ook voor de vissen en verafschuw de goudvissenkom.
 
Bovenaan