Wat is er Nieuw?
Zeewaterforum.info

U bezoekt ons forum als gast, wij zouden het leuk vinden als u zich registreert en aktief mee discussieert in de verschillende topics.

Koral Sea K-Zoo Copepoden

#1
Koral-Sea-K-Zoo-Levende-Copepoden.jpg

Koral Sea K-Zoo
Verkrijgbaar in 30 ml shot en 250 ml flesje

Koral Sea K-Zoo is een hoogwaardige mix van benthische en pelagische copepoden met raderdiertjes voor zeeaquaria. De nadruk van Koral Sea op kwaliteit komt tot uitdrukking in onder meer de zuiverheid en de relatief lange houdbaarheid.

Koral Sea K-Zoo is uitstekend geschikt voor het opstarten van de zandbodem in het aquarium, DSB filter of refugium (wierenfilter). Het regelmatige gebruik van K-Zoo zorgt ervoor dat de populaties van copepoden in het aquarium aangevuld worden, met name in een aquarium met veel dieren, zonder benthische zones (schuilplekken voor zoöplankton) en/of zonder wierenfilter.

Het combinatiegebruik met Koral Sea K-Phyto fytoplankton zal de copepoden van extra voeding voorzien waardoor ze beter in het aquarium of wierenfilter zullen voortplanten.

Koral Sea K-Zoo bevat twee soorten copepoden: Ten eerste Tigriopus, een substraathoudende, benthische soort en ten tweede Parvocalanus, een pelagische, zwemmende soort copepod. Copepoden zijn een uitstekende bron van HUFA’s (meervoudig onverzadigde vetzuren) en DHA (docosahexaeenzuur) en zijn een uitstekende voedsel voor koralen en vissen, met name kieskeurige eters zoals pitvissen en zeenaalden.

K-Zoo bevat ook raderdiertjes die nog kleiner zijn dan copepoden en een ideale voeding voor sommige filtervoeders evenals vislarven. Bovendien zijn ze zeer efficiënt in de verwerking van detritus en bacteriën uit het water.

Kenmerken
  • Een mix van copepoden en raderdiertjes.
  • Variërend grootte van 10-1500 micron.
  • Ideaal voor kieskeurige eters zoals bijvoorbeeld pitvissen en zeenaalden.
  • Versterkt de microfauna in het aquarium. De toename van zoöplankton voorziet steenkoralen en vissen van belangrijke natuurlijke voedsel.


Aanbevolen gebruik
  • Aanbevolen dosering is minimaal 50 ml per 100 L per maand.
  • Meer toevoegen is geen probleem, aangezien overdosering niet mogelijk is.
  • Tot 8 weken houdbaar in de koelkast (voor en na opening). Voer de copepoden in de flesje 2x per week met 5 druppels Koral Sea K-Phyto voor een langere houdbaarheid.

 

Bovenaan