Wat is er Nieuw?
Zeewaterforum.info

U bezoekt ons forum als gast, wij zouden het leuk vinden als u zich registreert en aktief mee discussieert in de verschillende topics.

Kauderni kweken

Rene1956

ZeewaterForum lid
Hierbij een kort verslagje over mijn kauderni's.

Ca. 3 maanden geleden 2 kauderni aangeschaft. In eerst instantie ging dit niet goed, was duidelijk geen goede match. Ik heb er ééntje kunnen ruilen bij CFS en deze vormde wel een goed koppeltje. Een maandje geleden zag ik dan ook dat mijn mannetje steeds groter kaken kreeg en duidelijk "zwanger" was. Aangezien ze in een gezelschapsbak zwemmen ging ik er niet van uit dat ik de jongen ooit zou zien. Tot mijn verbazing vond ik er vorige week 7 in mij quarantainebak (deze loopt standaard gewoon mee in het systeem). Aangezien ik hier dus niet op geteld had had ik het juiste voer niet in huis. Ik heb maar een mix gemaakt van lobstereggs en wat Coral dust. Hier hebben ze het toch drie dagen op gedaan en nu heb ik diepvries cyclops die ik zeker 8 x per dag voer. Ze gaan hier zeer actief op af en volgens mij eten ze goed en groeien ook. Zijn nu ruim een week oud hoop dat ik ze in leven kan houden.
 

Bijlagen

  • Jonge kauderni.jpeg
    Jonge kauderni.jpeg
    80,1 KB · Weergaven: 43
OP
R

Rene1956

ZeewaterForum lid
heb er nu nog 4 over, groeien goed en zijn nu ruim 2 weken oud, ca. 1 cm groot en dat op een dieet van alleen diepvries cyclop en kreefeitjes. Papa is volgens mij alweer "zwanger".
 

Bijlagen

  • Jonge kauderni 1-11-2021.jpeg
    Jonge kauderni 1-11-2021.jpeg
    99,6 KB · Weergaven: 17
Bovenaan