Wat is er Nieuw?
Zeewaterforum.info

U bezoekt ons forum als gast, wij zouden het leuk vinden als u zich registreert en aktief mee discussieert in de verschillende topics.

Hallo allemaal!

Michel11

ZeewaterForum lid
Hallo allemaal,

Mijn naam is Michel en ik ben een aantal weken geleden begonnen met deze mooie hobby. Na een aantal jaar verschillende zoetwater aquariums te hebben gehad heb ik nu ook de stap gemaakt naar een klein zeeaquarium.

Ik ga beginnen met een Blue Marine 60 waarbij er ook een interne sump aanwezig is met een eiwitafschuimer, verwarming en opvoerpomp. Als extra heb ik voor de bak een nieuwe opvoerpomp gekocht en een stromingspomp met een capaciteit van 2000 liter per uur. Deze beide van het merk Sicce.

Ik heb mij goed ingelezen en met diverse mensen gesproken en voornamelijk veel van dit forum afgehaald, maar ik zal nog genoeg vragen hebben waarmee jullie mij hopelijk kunnen helpen en uiteraard hoop ik ook voor andere iets te kunnen betekenen.

Groeten, Michel
 

Gzwart91

ZeewaterForum lid
Heel veel succes ermee! Knap dat je begint met zo een kleine bak. Schijnt altijd lastiger te zijn. Succes!!!!
 

Hutchie

ZeewaterForum lid
Hoi Michel11, mijn dochter en ik zijn ook net begonnen met een kleine 20 callon bak van Waterbox, de Cube 20. Net klaar met testdraaien en alle hardware apparatuur werkt perfect. Ook de verwarming perfect kunnen afstellen. Gaan nu snel beginnen met zoutwater, reef rock en daarna leven zand.
Jij succes met je bak
 
OP
Michel11

Michel11

ZeewaterForum lid
Bedankt voor de leuke berichten allemaal! Zal zo even een foto plaatsen van de bak.

@Hutchie,
Jij ook succes! Denk dat wij ook nog genoeg van elkaar kunnen leren. Ga jou topic zeker volgen!
 
OP
Michel11

Michel11

ZeewaterForum lid
Bijgevoegd wat foto's van mijn bak en koralen. Ik heb nu een steentje buttons, kleine paddestoel en een kenia boompje. De paddestoel en kenia zijn gisteren nieuw in de bak dus die moeten nog even wennen.

Al mijn waardes laten testen door de winkel en alles ziet er perfect uit!

Ik twijfel alleen of de paddestoel en kenia boom op de juiste plek staan. Iemand tips?

Bedankt alvast! :)
 

Bijlagen

Robert58

Senior Forumlid
Succes met je aquarium.
 

Hutchie

ZeewaterForum lid
Ah top! Bedankt voor je reactie. Heb het toch iets anders ingedeeld en nu staat het zo:

Het wappert langzaam heen en weer en de buttons eten mee van het voer dus volgens mij gaat het goed!
Begint al vorm te krijgen en leven te vertonen. Misschien tip voor je die ik had gelezen. Je rock stenen niet te dicht bij het glas zetten, dit in verband met het schoon houden. Nu kun je ze nog verplaatsen en straks als ze vol staan niet meer. ?
 

ns2612

Junior Lid
Hou tevens rekening met de groei van je koralen. In mijn 170 reefer is de paddestoel 5x groter geworden en ik overweeg een van de twee flowers te gaan verkopen / verplaatsen .
 
OP
Michel11

Michel11

ZeewaterForum lid
Bedankt voor de tips allemaal! Ik twijfel nu al om naar een grotere bak te gaan, verslavend! Zal morgen een update plaatsen.
 

h2otje

Senior Forumlid
Hoi Michel,
Die groene buttons zijn palythoa. Ik hoop dat je weet wat palytoxine is. Dit is niet de giftigste variant maar handel with care.
Succes met je bakje en veel plezier er mee.
 
OP
Michel11

Michel11

ZeewaterForum lid
Hi allemaal! Ben even afwezig geweest i.v.m. medische problemen, maar bedankt voor de berichten en de tips!

Net voordat de medische ellende begon nog wel een nieuwe en grotere bak kunnen kopen... ben snel besmet geraakt door her virus haha :)

Heb naast de nano nu verder ook een reefer 170 van iemand overgenomen en deze ook al uitgebreid. Zal daar morgen nog even wat foto's van plaatsen.

Fijne avond!
 
Bovenaan