Wat is er Nieuw?
Zeewaterforum.info

U bezoekt ons forum als gast, wij zouden het leuk vinden als u zich registreert en aktief mee discussieert in de verschillende topics.

glasanemonen in overloop

kootonline

http://www.kootonline.nl/
#1
Ik heb glasanemonen in mijn overloop( red sea reefer 250, ik kan er niet bijkomen ivm ruimte, kan ook niet met aiptasia x er bij komen. Zou het werken als ik de overloop donker maak of groeien ze ook zonder licht?
 

Macphisto

ZeewaterForum gebruiker
#2
Ze groeien prima zonder licht, mogelijk niet in volslagen donker maar zo weinig licht dat deze anemoontje niet groeien lukt je niet.
 

BvN

Senior Forumlid
#3
Je kan de overloop ff afvullen met osmose water en dat een half uurtje laten staan. Vinden ze ook niet fijn
 
OP
OP
kootonline

kootonline

http://www.kootonline.nl/
#9
Zo, met een spuitje met injectienaald aiptasia x in de anemonen gespoten, en nu zijn de meeste weg. Om dit soort "plagen"te voorkomen was ik opgestart met dood steen, maar hoe dan ook die glasanemonen krijg je toch wel. komen wel met stekjes mee denk ik
 

don pedro

Senior Forumlid
#10
Kun je de overloop niet een nachtje droog zetten door de opvoer pomp uit te zetten en dan een klein stromings pompje in de sump te plaatsen ?
 

garia666

ZeewaterForum gebruiker
#12
Je hebt ook apparatuur om ze soort van weg te branden. Misschien kan je die lenen van iemand. Majano wand heet het.
 
OP
OP
kootonline

kootonline

http://www.kootonline.nl/
#14
In de overloop is het toch geen probleem voor de rest van je bak??
Ben bang dat de anemonen in de overloop konstant het aquarium blijft voorzien van nieuwe anemonen. Heb nu overloop met aptasia x behandeld, voor zover je er bij kan komen, en wacht het even af. Met een"majano wand"kom ik er ook niet goed bij. misschien is het een illusie en moet ik het proberen te handhaven en is het volledig verwijderen een illusie.
 

Bovenaan