Wat is er Nieuw?
Zeewaterforum.info

U bezoekt ons forum als gast, wij zouden het leuk vinden als u zich registreert en aktief mee discussieert in de verschillende topics.

Doktor vs. Bloedgarnalen

DennisAmber

ZeewaterForum lid
#1
Mijn bloedgarnalen zijn een tijd schuw geweest maar komen nu weer tevoorschijn.

Zodra ze in het zicht zijn, begint mijn gele doktor te pikken en “sleurt” ze rond aan hun sprieten. De garnalen vinden dit maar niks en ik ook niet. Ziet er naar uit dat hij niks van ze moet hebben.

Komt dit vaker voor? Zo ja welke oorzaak heeft dit?
 

CaptainN

ZeewaterForum lid
#3
Niet helemaal vergelijkbaar, maar wellicht kunnen we met zijn alle verder met deze informatie.

Onze zwarte Henkie (Salatias Ramosus) hapt ook regelmatig naar de sprieten van de poetsgarnaal. Het lijkt er op dat het vooral een waarschuwing is, omdat de Salarias vind dat de sprieten in de weg zitten. Hij hapt niet door, en onze poetsgarnaal lijkt er bar weinig last van te hebben in dit geval.
 
OP
OP
DennisAmber

DennisAmber

ZeewaterForum lid
#4
Hmm vreemd. Mijn garnalen zitten meestal verstijfd ergens nadat het gebeurt is, daar waar ze normaal actief en levendig rond wandelen. Ik ben bang dat ze dit op den duur de kop gaat kosten.
 
#7
Hier 2 bloedgarnalen en een gele dokter ,maar geen problemen een enkele keer probeerd een garnaal de dokter te bespringen (denkt dat ie een poetsgarnaal is )
 
OP
OP
DennisAmber

DennisAmber

ZeewaterForum lid
#8
Ik heb ook 2 poetsgarnalen, maar die laat ie met rust indd. Maar de 2 bloedgarnalen helaas niet. Zijn ook veel later als de doktor erin gekomen(enkele weken nu) maar lijkt mij geen probleem voor de rangorde in de bak
 

Bovenaan